Het complimentendieet

Het leukste dieet is het complimentendieet. Als je je relatie een oppepper wilt geven, kun je samen aan het complimentendieet beginnen. Je kunt ook prima alleen starten en je partner iedere dag minstens vijf complimenten geven. Het werkt zo aanstekelijk dat de ander snel mee zal gaan doen.

Eén van de geheimen van een langdurige relatie is de constante wederzijdse stroom van positieve aanmoediging. Het is eigenlijk de basis van de beste relaties: dat je elkaar steeds complimenteert met wat je doet, wat je hebt gedaan, hoe je er uit ziet met wie je bent.

Positief

Door elkaar complimenten te geven, richten jullie de aandacht op de positieve aspecten van elkaar. Wat je aandacht geeft, groeit. Een complimentje stimuleert om hetzelfde nog eens te doen. En zo stimuleer je je partner dus om gedrag te vertonen dat jij prettig vindt.

Oefening

Het vraagt wel enige oefening en zelfdiscipline, zeker als je gewend bent om je partner te bekritiseren. Het complimentendieet is wel makkelijk vol te houden, want anders dan de meeste diëten die over voeding gaan, werkt het uitvoeren van het het complimentendieet vooral positief en heb je niet zo snel het gevoel dat je iets wat je eigenlijk heel fijn, leuk of lekker vindt, moet inleveren.

Extra

Je kunt het de hele dag volhouden, je kunt het af en toe een kwartiertje doen. Het is ook toegestaan om eens extra op te scheppen als je daar zin in hebt. Je kunt de ander een extra complimentje geven of er zelf om vragen. Het werkt alle kanten uit.

In een boek!

Het complimentendieet is opgenomen in het ‘Handboek voor klein geluk’. Voor ieder verlangen en behoefte kun je in dat boek heel eenvoudig een recept opzoeken. Ben je moe, gestrest, heb je behoefte aan beter vrijen, aandacht, aanraking? Je vindt beslist een eenvoudig, toepasbaar recept voor jouw situatie. Heb je er ooit aan gedacht om lekker in chocola te gaan roeren? Of je zorgen toe te vertrouwen aan moeder aarde?