Relatieopstellingen voor vrouwen

Op wereldvrouwendag kun jij onderzoeken hoe jij in jouw relatie meer tot je recht kunt komen. Vrouwen van nu hebben in hun relatie andere problemen dan hun moeders. Ze vinden het wiel uit om in meer bewustzijn te leven en lief te hebben. Deze opstellingen voor vrouwen biedt de mogelijkheid om oud zeer te verwerken en een stevige, zachte plek in te nemen als vrouw.

Luistert je partner onvoldoende naar je? Heb je het gevoel dat jij alle ballen in de lucht moet houden? Ben je geregeld boos op hem? Voel je je tekort gedaan? Ben je ontevreden? Gedraagt hij zich als een kind? Wordt hij altijd boos als je hem aanspreekt op zijn gedrag?

Als je problemen ervaart in je relatie, zegt dat iets over de ander, maar ook iets over jezelf. Maar wat zegt het eigenlijk? Moet jij je partner meer ruimte geven? Of is het juist een signaal dat het verstandig is om beter voor jezelf op te komen? Het is moeilijk om er alleen of samen met je partner uit te komen, omdat jullie vast zitten in zichzelf herhalende patronen van denken en voelen.

Veel vrouwen proberen zichzelf aan te passen of kritiek op de ander te geven om op die manier grip te krijgen op hun relatie. Maar dat is niet de juiste strategie om het gedrag van de ander te veranderen. Je kunt meer invloed krijgen als je jezelf anders gaat opstellen.